Regényes ételek - Fehércsokis boros málnafagylalt

  • 2016.07.31.
  • 5

Augusztusban igazi francia irodalmi csemegéket kaptok a blogon! Minden héten elkészítek egy-egy ételt ebből az izgalmas könyvből. A fogások a regény ízig-vérig francia hősnőjének kezei közül kerültek ki, aki, bár eléggé elveszett az életben, a konyhában prímán megállja a helyét.
És hozok majd, ugyancsak ebből a regényből, olyan fogásokat is, amiket a szereplők a legmenőbb éttermekben rendeltek maguknak.
Ami közös lesz az ételekben: könnyen elkészíthető, könnyed és rafináltan laza lesz a válogatás. Elsőnek egy fagylaltot választottam, a könyvben januárban eszik, de szerintem jobbkor nem is jöhetne, mint egy fülledt, nyári napon.

A fehércsokis boros málnafagylalt elkészítése
Nem baj, ha nincs otthon fagylaltgéped (vagy Pacojeted), elég egy turmixgép és egy villa, és a fagyi garantáltan krémes lesz. A gyorsabb eredmény érdekében minden hozzávaló jól behűtve kerüljön a turmixba.
Első lépésként összemelegítek fél liter tejszínt 10 dkg fehércsokival és két evőkanál nyírfacukor porral (vagy azzal egyenlő édesítőértékű édesítőszerrel). Csak addig kell melegíteni, amíg a csokoládé felolvad. Utána alaposan, hűtőben lehűtöm a keveréket.
A lehűlt csokis tejszínt sima turmixgépbe öntöm, hozzáadok 20 dkg málnát (a gyorsabb eredmény érdekében fagyasztottat használtam), egy kávéskanál muskotályos édes fehérbort és két csepp citromolajat.
A turmixgéppel jól felhabosítom (nem lesz kemény, krémes, de folyós állagot kapok). Kiöntöm egy fagyasztható tálba, lefedem és beteszem a fagyasztóba. Fél óránként kiveszem és villával/habverővel alaposan átkeverem. A fagyi 3-4 órán belül készül el.
Nem muszáj, hogy legyen fagyikanál - két evőkanál segítségével is lehet pofás gombócokat készíteni.

De ha nem sikerülnek olyan tökéletesen a gombócok, az sem baj!

Ne teljen el egy ilyen málnafagyi nélkül a nyaratok!
A recept alapjául szolgáló regényt, a Párizsban játszódó domestic thrillert itt 20% kedvezménnyel rendelheted meg.
Bevásárlólista
500 ml tejszín
2 evőkanál nyírfacukor por / porcukor vagy egyéb ekvivalens mennyiségű édesítőszer á votre choix
100 gramm fehércsokoládé (Milkából is meg lehet csinálni, de ha hozzájutsz Belcolade főzőcsokoládéhoz, az a legjobb)
200 gramm málna (lehet fagyasztott is, gyorsabban elkészül a fagyi)
egy kávéskanál édes fehérbor, Irsai Olivér (ha gyerek nem eszi és vezetni sem tervezed, akkor mehet bele 1-2 evőkanálnyi is).
2 csepp citromolaj (vagy 5-6 csepp citromlé, aki szereti, reszelt citromhéjat is tehet bele)
körülbelül 6 nagy adag lesz belőle (12 gombóc).
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!