Májas-snidlinges cukkinikenyér

  • 2016.07.30.
  • 8

Szeretem, ha valamit akkor ehetek, amikor szezonja van, és ha valamikor, hát most van itt az ideje a cukkinis ételeknek. Ilyenkor kertben termő, egészséges és vegyszermentes zöldséghez tudok jutni. Amit most snidlinggel és májjal párosítottam, ami nem akármilyen hármas, házi tojással és zabbal kiegészítve pedig kiegyensúlyozott ás tápanyaggazdag étel készül belőle.

25 dkg szárnyasmájat felkockázok, majd nagyon kevés olívaolajon 6-7 percig pirítom.
Apróra felkockázok egy kisebb cukkinit, felaprítok egy jó maréknyi metélőhagymát. 
A tésztát a muffinhoz hasonlóan készítem el:
Összekeverem a száraz hozzávalókat: 5 dkg zabpehelylisztet, 10 dkg finomlisztet és egy csomag sütőport és két kávéskanál sót. Borsot is őrlök hozzá.
Egy másik edényben eldolgozom a nedves hozzávalókat is: 1 dl zabtejet, 3 tojást és 0,6 dl olívaolajat.
Gyorsan összedolgozom a száraz és a nedves anyagokat, belekeverem a májat, nyers cukkinit és a snidlinget. Kisebb, olajjal kikent sütőedénybe öntöm a masszát. Előmelegített sütőben, 175 fokon 45 percet sütöm.
Ha kész, 15 perc várakozás után kiborítom a formából és rácson hűtöm ki. Éles, recés késsel szeletelem.

Langyosan, friss paradicsommal a legjobb.

Bevásárlólista
25 dkg csirkemáj (vagy egyéb szárnyasmáj)
1 dl zabtej
5 dkg zabpehelyliszt
10 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
3 tojás
0,6 dl olívaolaj
2 kk só
bors
egy jó köteg snidling
1 salátacukkini (325 gramm volt az enyém)
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!