Kókuszos-csokis desszert - sütés nélkül
- 2016.07.20.
- 7
Egy süti, amit nem kell sütni - nem elhanyagolható szempont hőség idején. Egy üveg jó minőségű mogyoróvajra lesz szükség hozzá, ez több helyen is beszerezhető. Sima, lágy változatot használtam, de crunchy, darabos krémmel is működni fog!
A süti alapjához késen aprítóban ledarálok 2 csomag (360 gramm) teljes kiőrlésű kekszet. Hozzádolgozok 15 dkg olvasztott vajat (kókuszolaj is lehet) és 15 dkg mogyoróvajat. Zsírpapírral kibélelt tepsibe egyengetem a masszát, jó tömörre döngölöm kézzel vagy egy üvegpohár aljával. Egy órára fagyasztóba teszem.
Amíg dermed az alap, elkészítem a csokikrémet a tetejére. Ehhez 30 dkg étcsokoládét gőz felett megolvasztok, hozzáadok 13 dkg mogyoróvajat, és addig keverem, amíg teljesen sima lesz. Ha megvagyok, elsimítom a kekszalap tetején, és megszórom pár kanál kókuszreszelékkel. Néhány órára hűtőbe teszem. Ha a csokis krém megszilárdult, a süti szépen szeletelhető.
A tepsiben szeletelem fel.
Akkor a legfinomabb, ha egy kicsit elkezd olvadni a mogyorós csokikrém!
Bevásárlólista
20x30-as tepsihez
az alaphoz:
360 dkg keksz (két csomag Győri Édes teljes kiőrlésű, omlós mézes keksz)
15 dkg vaj (vagy kókuszolaj)
15 dkg mogyoróvaj ( Meridian bio lágy mogyoróvaj - pontosan egy 280 grammos üvegre lesz szükségünk a sütihez)
a mázhoz:
30 dkg étcsokoládé (Belcolade - kilós kiszerelésben veszem. Nagyon jó minőségű főzőcsoki, ha sokat sütsz, elfogy hamar).
13 dkg mogyoróvaj
a tetejére 3-4 evőkanál kókuszreszelék
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on és Instagram-on is!
A szerzőről
Az egészséges francia