Céklával marinált tavaszi tojás

  • 2016.03.26.
  • 7

Olyan tojást hoztam, ami festett és mégis ehető, de mi az, hogy ehető! Finom is! 

A céklával marinált tojás elkészítése
Elkészítem a tojás főzőlevét. Ehhez összekeverek 2,5 dl céklalevet, 2,5 dl fehérborecetet, 1,25 dl vizet, 1 teáskanál sót, 4 evőkanál nyírfacukrot, 2 evőkanál provence-i fűszerkeveréket, egy fej apróra vágott hagymát. A tojásokkal együtt felforralom a főzőlevet, majd 10 percig főzöm benne a tojásokat.
Amikor a tojás langyos, megtisztítom, és visszateszem a főzőlébe. Hűtőben hagyom egy napig a lében, hogy átjárja a tojásokat a szín és az íz.
Bevásárlólista
10 házi tojás
2,5 dl céklalé
2,5 dl fehérborecet (6%-os)
4 evőkanál nyírfacukor
1 fej hagyma
2 evőkanál provence-i fűszerkeverék
1 teáskanál só
Még egy recept tőlem húsvétre: ördögi sült tojás!
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.
És már Instagram-om is van!