Joghurtos cseresznyeleves

  • 2017.06.04.
  • 1

Ez egy nagyon könnyed, nyári gyümölcsleves. Ebben a hőségben eszméletlenül jólesett. Ráadásul egyszerű, nem kell vele vacakolni.Hozzávalók:egy levesestányérnyi cseresznye kimagozvafél liter vízegy csomag vaníliás cukoregy evőkanál mézfahéj, szegfűszeg ízlés szerint1 dl natúr joghurtA magozott cseresznyét a vízzel, a fűszerekkel és a vaníliás cukorral felforraljuk. Én ehhez a mennyiséghez egy rúd fahéjat és hat szem szegfűszeget használtam. Forralás után lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a mézet. Hagyjuk kihűlni a forralt cseresznyét. (Ez ebben a melegben legalább egy óra.) Ha teljesen kihűlt, a joghurtba belekeverünk egy merőkanállal a cseresznyés léből és homogénre keverjük. Ezután hozzáöntjük a joghurtos levet és elkeverjük. Szép homogén, megfelelő sűrűségű, nagyon könnyű és nem túl édes leves az eredmény. Nekem nagyon bejött.Az ötletért, hogy joghurttal sűrítsük be a levest - és így habarás, meg minden más macera nélkül készítsük ezt a finomságot - hálás köszönet a teniszfagyi.blogspot.hu szerzőjének, az alapreceptet ott találtam, aztán a saját szám ízére formáltam egy picit.