Kinder Pingvin Torta

  • 2013.10.02.
  • 4

A kinder pingvin szelet receptjét Gabriella oldalán találtam és mivel már egy ideje ígértem a tesómnak hasonló süteményt és születésnap volt a családban, ezért összekötöttem a kellemeset a hasznossal és a még kellemesebbel és tortaformába öntöttem ezt a finom és meglepően könnyű sütit. A recept szuper és pont kiváló egy 28 cm átmérőjű tortához.Hozzávalók a kakaós piskótához:- 6 db tojás- 15 dkg cukor- 3 evőkanál víz- 16 dkg liszt- 3 dkg kakaópor (cukrozatlan)- 1 csomag sütőpor (nálam másfél teáskanál szódabikarbóna)- egy csipet sóA krémhez:- 5 dl (HIDEG) Hulala habtejszín- 2 csomag habfixáló- 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)A csokimázhoz:- 80 g vaj- 1,25 dl tej- 250 g étcsokoládéA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Egy másik tálban a tojások sárgáját, a vizet és a cukor másik felét elkeverjük. A fehérjehabhoz apránként hozzáadjuk a sárgája-masszát, óvatosan elkeverjük, majd a liszttel elkevert sütőport és a kakaóport is óvatosan a habba forgatjuk. Beleöntjük a sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tortaformába és előmelegített 190 fokos légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig sütjük, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni.A mázhoz a tejet, a vajat és az eltördelt csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. Kevergetve kihűtjük.A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó részére rákenjük a vaníliás tejszínhab felét és elsimítjuk. Erre rákenjük a csokoládémáz felét, majd a tejszínhab másik felét simítjuk rá (egy kicsit azért hagyjunk a tálba, hogy a végén egyenletes legyen az eredmény, de akár díszítéshez is tehetünk félre). Ráhelyezzük a piskóta felső részét, aminek a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát és azt is elsimítjuk. A torta oldalán egy tiszta késsel végigmegyünk és a maradék krémmel kiegyenlítjük a lukakat.Hűtőbe tesszük dermedni legalább két órára.