Kókuszgolyó

  • 2013.06.17.
  • 5

Beköszöntött a kánikula, így a sütés nélküli édességek korszaka. A lakásavatómra így kókuszgolyókat készítettem édesség gyanánt. Nagyon finom lett és legalább nem melegedett fel még jobban a konyha.Hozzávalók:500 g darát háztartási keksz (nálam csak 450, ennyi volt, és szerintem ennyi elég is)180 g cukor1 csomag vaníliás cukor100 g szobahőmérsékletű vaj2 evőkanál kakaópor0,5 dl kávéfél dl rumkevés tej, amennyit felvesz (fél-1 dl)egy-két evőkanál sárgabaracklekvárkókuszreszelék a forgatáshozKét-három marék meggy a közepébeEgy nagyon egyszerű sütiről van szó. A vajat szobahőmérsékletre kivesszük. A száraz hozzávalókat egy nagy tálba tesszük. Főzünk egy kávét, lehetőleg hosszút és a meggyet kiputtyogatjuk. Ezalatt a 30 fokos szobában szépen meglangyosodik a vaj, így azt belekockázzuk a tálba és hozzáöntjük a kávét, valamint fél dl rumot. Szorgalmasan összegyúrjuk és annyi tejet öntünk hozzá, hogy összeálljon. Kis gombócokat csípünk a tésztából, meggyet nyomunk a közepébe majd vizes kézzel gólyókat formálunk belőle és a kókuszreszelékbe hempergetjük. Hűtőben tároljuk.