Nagyon egyszerű és nagyon csokis süti tojásmentesen

  • 2013.05.12.
  • 4

Egy csodafinom szaftos, nagyon csokoládés sütemény receptjét olvashatjátok ebben a bejegyzésben, ami ráadásul gyorsan és kevés munkával készül. Bárki nekiállhat, nem hiszem, hogy el lehet rontani, hiszen csak keverni kell,
ráadásul az egyik legfinomabb csokis süti, amit valaha ettem. Az alapötlet Eve and Apple oldaláról származik.Hozzávalók egy püspökkenyér formához:100 gr kristálycukor (nálam nyírfacukor)60 gr porcukor (nálam szőlőcukor)1 vaníliás cukor1,25 dl olaj (nálam mogyoróolaj)100 gr savanykás lekvár (sárgabarack forever)90 gr finomliszt90 gr rétesliszt (esetemben durumliszt)2 kk szódabikarbóna45 gr holland kakaópor2 dl natúr joghurt (lehet keverni tejföllel, vagy kefírrel is, ha éppen az volt bontva)40 ml tejTetejére:sárgabaracklekvár1 tábla feketecsokikevés tejAz olajat és a cukrokat elkverjük a lekvárral, hozzáadjuk a joghurtot. Beleszitáljuk a liszteket és a szódabikarbónát, összekeverjük az egészet, majd egy kupica tejjel lazíthatjuk. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük a masszát.Előmelegített sütőben 180 C-on 35- 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lekenjük baracklekvárral és jó alaposan bevonjuk olvasztott csokoládéval. Szeletekre vágva kínáljuk.