Hétköznapi gyors vacsora

  • 2013.05.30.
  • 9

A hétvégi pörkölt mellől maradt némi nokedli, ebből kerítettem magamnak a képen látható vacsit, ami meglepően finomra sikeredett.Hozzávalók egy személyre:egy tányérnyi nokedli2 fej gomba2 vékony szelet szalonna1 kis répa1 nagy gerezd fokhagyma2 evőkanál tejszín2 evőkanál fehérborsó, bors, snidlingA gombát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. A répát is megtisztítjuk és a szalonnával, illetve a fokhagymával együtt apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a nokedlit és alaposan rápirítunk, majd meglocsoljuk a borral, a tejszínnel, fűszerezzük, összekeverjük és pár percig alacsony lángon rotyogtatjuk.Frissiben jó étvággyal elfogyasztjuk egy pohár száraz fehérbor kíséretében és megveregetjük a vállunkat, hogy megint nem dobtunk ki semmit :)