Házi twix szelet

  • 2013.05.31.
  • 0

Évekkel ezelőtt egy egyetemi vizsgaidőszak után sütöttünk ilyet egy jó barátnőmmel. Azóta feledésbe merült a házi twix, mert a konzerv sűrített tej nem túl gyakori vendég a háztartásomban. Most azonban volt, dulche de leche készült belőle és így twix szelet is. Remélem nektek is tetszeni fog, szerintem nagyon finom. Elárulom, hogy én az adag nagy részéből mini twix falatkákat csináltam, mert akkorába is elég a reggeli kávé megédesítéséhez és jóval kevesebb kalória, mintha egy egész szeletet betolnék.Hozzávalók:Karamellkrém (dulche de leche) - fél konzervnyi mennyiség, az elkészítését lásd ezen a linkenA vajas kekszalaphoz:170 g vaj50 g kukoricaliszt160 g finomliszt50 g barna nádcukor1 csomag bourbon vaníliás cukor1 csipet só1 tojás sárgájaha nem állna össze 1 teáskanál zsíros tejfölA bevonathoz: 150 g csokoládéA vajat és a cukrokat habosra keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojássárgáját és a sót eldolgozzuk a vajas masszában, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát twix kekszalap vastagságúra, majd 180 fokon 15 - 20 perc alatt készre sütjük. (sütőtől függ) Világosnak kell lennie. Megvárjuk, amíg kihűl, hogy ne legyen olyan törékeny, majd megkenjük a karamellkrémmel. Ha kihűlt teljesen hűtőbe tesszük. Néhány óra elteltével, vagy másnap csíkokra vágjuk és olvasztott csokival bevonjuk. Nem muszáj az egész szeleteket, mert az elég macerás, elegendő, ha a twixeink tetejét csokizzuk, ha nem ragaszkodunk a bolti változathoz. Lehet használni tejcsokit az eredeti hatás fokozása végett, de szerintem étcsokival is bőven elég édes.