Mindig még jobb: M&M's keksz

  • 2016.03.31.
  • 3


Annyira jó, hogy mindig lehet még eggyel jobb cookie receptet találni. Így legalább soha nem kell leállni a kekszsütéssel! Az a baj, hogy az evéssel sem könnyű leállni.
Ráadásul ezek a receptek mindig pofonegyszerűek, csak a hozzávalók változnak, sőt néha még azok sem, csak az arányok. Ez a keksz például konkrétan a mogyoróvajtól lett finomabb, mint egy sima cookie. 
És lehull a lepel, hogy miért marad egészben az M&M's keksz sütés után. 
(spoiler: azért, mert sütés után nyomom bele!!!)
M&M's keksz (bár lehetne Smarties keksz is)
(kb. 20 db)
230 g puha vaj
170 g kristálycukor
150 g nádcukor
2 tojás
350 g búza finomliszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
160 g krémes mogyoróvaj
100 g étcsokoládé, felkockázva
1 kis csomag M&M's keksz
1. A vajat kihabosítom a kétféle cukorral. Hozzáadom a mogyoróvajat, majd egyenként a tojásokat. 
2. A lisztet átszitálom a szódabikarbónával és a sóval. A vajas keverékhez adom, és simára dolgozom. 
3. Sütőpapírral bélelt tepsire fagyiskanálnyi halmokat nyomok a kekszből, egymástól kb. 3 cm távolságra.
4. 175 fokos (légkeverésesben 155) sütőben 13 percig sütöm.
5. Ahogy kivettem a sütőből, minden keksz tetejében nyomok 3-3 étcsokit és M&M's-et. Hagyom teljesen kihűlni. 
Recept: (kis változtatásokkal) Passion4Baking