Ez is répatorta: Répatorta cake pop

  • 2015.11.26.
  • 9


Elmondhatatlanul imádom a jó répatortát. Az édes, fűszeres, narancssárgás tortarétegeket, és közte a fanyar krémsajt mázat. Ebbe az egyharapásnyi sütinyalókába ezt az érzést igyekeztem belesűríteni. 
Répatorta cake pop
(kb. 30 db)
125 g puha vaj
150 g nádcukor
1/2 narancs
2 db tojás
225 g répa
25 g dió
150 g liszt
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk fűszer vegyesen (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, kardamom)
1/2 tk só
130 g krémsajt
250 g fehér csokoládé
darált dió a díszítéshez
1. Először megsütöm a répatortát. A vajat alaposan kikeverem a cukorral. Eldolgozom benne a tojásokat is. Hozzáadom a narancs finomra reszelt héját és 2 evőkanál levet is. 
2. A lisztet átszitálom a sóval, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Ezt is a vajas részhez keverem. 
3. A diót felaprítom, a répát lereszelem, és a masszához keverem. 
4. Bármilyen tortaformában süthetem. Egy 26 cm átmérőjű tortakarikában kb. 35 perc alatt sül meg 175 fokon. 
5. Ha kihűlt, keverőgép táljába teszem, és a krémkeverő karral felaprítom. Hozzáadom a krémsajtot, és simára keverem. 
6. 30 grammos golyókat formázok belőle. 
7. A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztom. A nyalókapálcikák végét a csokiba mártom, majd a gombócokba szúrom. 15 percre fagyasztóba teszem. 
8. Ha a golyók keményre fagytak, kiveszem őket a fagyasztóból, és egyesével a fehér csokoládéba mártom. Azonnal megszórom a darált dióval, mielőtt még megdermedne rajtuk a csoki. Sütőpapírral bélelt tálcára teszem őket egyből mártás után, és hűtőbe teszem. Ha megdermedt rajtuk a csoki, készen vannak.