Budapest cheesecake: A tiéd a legjobb?

  • 2015.09.25.
  • 2


A város legjobb sajttorta receptjét keresi a Philadelphia a Budapest Cheesecake versenyen. A New York-i sajttorta után a Budapest sajttorta ötlete már csak azért is isteni, mert ahány sütni szerető emberrel én eddig beszéltem, mindenki a maga sajttortájára esküszik. Most legalább elválik, ki az igazi szupersztár a témában!

Itt van például az én sajttorta receptem, ami egészen egyértelműen a legjobb a városban, távoli vidékekről járnak vissza érte az Édesem cukrászdába a vendégek. Aki egyszer megkóstolta, nem felejti, és máshol már csak nagyon nagy kínok árán hajlandó valami sajttortára emlékeztető dolgot megenni.
Ez ugyan egy régi cikk, még a Pastramiban dolgoztam, és egy kicsit változtattam is a sajttortán, de a lényeg, hogy a We Love Budapest szerint is a legjobbak között: http://welovebudapest.com/kavezok.ettermek/a.sajttortak.legjei.budapesten
És képzeljétek, én is benne leszek a zsűriben! Szóval, ha valaki nálam is jobbat tud csinálni, az tényleg megérdemli azt a csudaszép piros KitchenAid Artisan robotgépet, ami a főnyeremény, és én már most nagyon irigy vagyok rá.

Még legalább egy dolog van, amiért már most imádom ezt a versenyt: ahányszor tőlem megkérdezik, hogy mi a titka a sajttortámnak, egyetlen dolgot tudok mondani: hogy Philadelphiával készítettem! Tudom, hogy béna reklámszövegnek hangzik ebben a környezetben, de ez a színtiszta igazság. És nekem ne jöjjön senki azzal, hogy ő túróból vagy mascarponéból csinál fantasztikus sajttortát, mert az minden lehet, csak nem igazi sajttorta!
Ha idegesít a nagyképűségem, és azt gondolod, bármikor bárkit lepipálsz a te sajttortáddal, akkor rajta, itt a nagy lehetőség!
Ez a verseny hivatalos oldala: www.facebook.com/budapestcheesecake
Nevezni október 4-ig tudsz, szóval mindent bele, van még majdnem két heted rá! A részleteket, a szabályzatot, a feltételeket és a jelentkezési lapot a verseny oldalán megtalálod.
A felkészüléshez inspirációt nálam itt lelsz: http://edesem.blog.hu/tags/sajttorta
Ezt a bejegyzést a Philadelphia támogatta. (x)