Fekete babos brownie

  • 2016.04.29.
  • 2

Bab süteményben ? Naná. Deliciously Ella
második szakácskönyvéből próbáltam ki ezt a receptet, minimálisan alakítottam csak át. A végeredmény meglepően finom lett azonban nagyobbik lányomnak így sem kellett, a kicsi viszont falta. Mexikói fekete bab helyett bátran tehetünk bele másik fajtát is. Legközelebb mazsola helyett datolyával is kipróbálom. Vegánosítva- ahogy
a
recept is szól-a tojást kihagyjuk és 20 dkg almapürével helyettesítjük. Ügyeljünk rá, hogy a tepsiben hagyjuk kihűlni legalább 30-40 percet, így könnyen kiszedhető, vágható az amúgy omlósabb
állagú ragacsos (gooey)
brownie.Finom délutáni snack volt, egészségünkre! Fekete babos brownie hozzávalók (kb. 16 db-hoz)40 dkg fekete bab (bio konzerv)20 dkg darált mandula2 ek chia mag2 dl növényi tej1 darab tojás (vagy 20 dkg almapüré)2 ek kókuszzsír2 evőkanál juharszirup (vagy ízlés szerinti édesítő, méz stb- nekünk a 2 evőkanállal enyhén édes lett)4 ek kakaópor 10 dkg mazsolacsipet sóElkészítés:A chia magot (egész szemek) beáztatom 1.5 dl vízben és fél órán át állni hagyom (szépen bezselésedik, magába szívja a vizet). A mazsolát felöntöm annyi forralt vízzel, hogy éppen ellepje, és szintén hagyom egy keveset pihenni. Késes aprítógépbe teszem az összes hozzávalót: a lecsepegtetett babot, darált mandulát, kókuszzsírt, növényi tejet (mandulatej vagy kókusztej is kitűnő), tojást, bezselésedett chia magot, mazsolát (vizet leöntöm róla amiben ázik), csipet sót, juharszirupot vagy más édesítót, kakaóport. Egységes masszává dolgozom össze
majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm át és 180-Celsiusra előmelegített sütőben sütöm bő 40 percig. A tepsiben hagyom kihűlni.Jó étvágyat!