Banános fahéjas muffinok

  • 2016.04.15.
  • 2

Gyerekek kedvence a muffin, na de nem mindegy hogy mi kerül bele. Nálunk heti rendszerességgel készül és a palacsintával együtt megtanultam hogyan lehet minél több hasznos élelmiszert belekeverni a tésztájába. Az édesítés itt minimális, mert az érett banánok magukban kitűnő ízt és szaftos textúrát adnak. Ne spóroljunk a fahéjjal sem, mert azon túl hogy sütés közben kellemes illat lengi be a konyhát még az emésztésre is jótékonyan hat. A dió helyett bátran tehetünk a tésztába pekándiót, de allergia esetén a muffin anélkül is finom lesz. Hozzávalók 8-9 darabhoz:3 db tojás3 db érett banán10 dkg dió (vagy pekándió)2 evőkanál kesuvaj2 evőkanál juharszirup (méz, vagy ízlés szerinti édesítő)18 dkg darált mandula5 dkg lenmagliszt2 tk fahéj1 tk sütőporcsipet só75 ml kókuszzsírElkészítés: Az érett banánokat villával pépesítjük, kikeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a juharszirupot vagy más édesítőt, kesuvajat
és a felolvasztott (langyos kókuszzsírt is).Egy másik tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: őrölt mandulát, lenmaglisztet, sütőport, csipet sót, fahéjat és durvára vágott diót (pekándiót). A nedves hozzávalókkal elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd kapszlikkal kibélelt muffin sütőbe porciózzuk. Előmelegített sütőben 180 Celsiuson
25-30 perc alatt
kisütjük.
Kb. 8-9 muffin jön ki ebből a mennyiségből. Jó étvágyat!Inspiráció: Eathos Dublin