Zabpelyhes cookie

  • 2015.02.24.
  • 9

Most megint egy nagyon egyszerű ,,desszert" recept következik. Begépelni több időbe telik mint a valóságban elkészíteni. Kevés alapanyag van benne, de minden természetes, csupa földi jó és finomság. Pl. ovi után leesett vércukorszintet nagyon jól kordában lehet vele tartani :-)Az elkészített masszát hűtőbe is tehetjük és másnap reggel, vagy amikor időnk engedi kisüthetjük. A már kisült
kekszek lezárt dobozban akár napokig elállnak.Mandulavajat készíthetünk hozzá házilag is (pl így), nem kell hozzá más mint mandula meg esetleg egy pici méz és erős
konyhai robotgép. Ha erre nincs időnk akkor válasszunk olyat a boltban amiben nincsenek adalékanyagok, tartósítószer stb.A receptben szereplő mennyiségből nekem kb. 8 nagyobb keksz jött ki, de ezek tényleg nagyok lettek. Ízlés szerint alakíthatunk a méreten, egészen picikék is gusztusosak tudnak lenni uszonnásdobozban.Hozzávalók (kb. 8-10 darabhoz)1 bögre zabpehely (180 g)3 db érett banán1 ek kókuszzsír
csipet fahéj4 evőkanál mandulavaj4 ek juharszirupElkészítés: Az érett banánokat villával megtörtem, majd hozzákevertem a kókuszzsírt, mandulavajat,
juharszirupot. Beletettem a zabpelyhet és fahéjat is. Mindent jól összekevertem és pár percig állni hagytam, így a zabpehely kellően megszívta magát a nedves hozzávalókkal.
Nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem ki, vékonyan lekentem kókuszzsírral (olaj), majd evőkanál segítségével a masszából kisebb adagokat tettem a tepsire, a kanál segítségével laposabbra egyengettem. Előmelegített sütőben sültek 20-25 percig. Hűlni hagytam. Még hűlés közben, után picit keményedtek.Jó étvágyat!Ötlet, recept: Ella.