Nyuszi kedvence muffin

  • 2014.04.13.
  • 2


Nagyon várjuk már Abival a húsvétot. Idén már elég nagy hozzá, hogy felfogja miről is van szó.
A Húsvéti Nyuszi (Mister Bunny) és Papa hozza majd a csokitojásokat, amit ha jó idő lesz a kertben fogunk neki elrejteni a fűben. A menü nálunk hagyományos sonka-tojás-kalács lesz tormával illetve készül majd bárány is és egy kis hal. Ezeket a muffinokat pedig Abival közösen készítettük, illetve inkább csak a marcipánok formázásában segített, mert gyurmázni nagyon szeret. A muffinok tésztájába minimális cukor került csak, mert a benne lévő ananásztól és reszelt répától így is elég édes. Jól illik hozzá a kókuszreszelék is! Melyik nyuszi ne örülne egy ilyen finom csemegének?

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
20 dkg liszt2 tk sütőpor1 tk szódabikarbóna18 dkg sárgarépa (kb. 3 közepes szál)0.5 dl olaj (szőlőmag vagy repce)25 dkg ananász (1 konzervből)5 dkg kókuszreszelék1 pohár natúr joghurt (1.5 dl)2-3 ek cukor (vagy ízlés szerint)
A mázhoz:1-2 ek porcukor 5 dkg kókuszkrémpár kanál ananászlé (a konzervből)kókuszreszelék
marcipánrépák a díszítéshez
Elkészítés: A megmosott, megpucolt répát lereszelem. Az ananászkarikákat lecsepegtetem (a konzerv levét nem öntöm ki) és botmixerrel pürésítem (nem baj, ha kisebb-nagyobb darabok maradnak benne). Egy nagyobb keverőtálban összekeverem a nedves összetevőket, vagyis: ananászt, reszelt sárgarépát, olajat, joghurtot. Egy másik tálban összekeverem a száraz alapanyagokat: lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, kókuszreszeléket. A száraz összetevőket a nedvesekhez keverem. Muffinsütő formát kapszlikkal bélelek ki és egyenlő arányban eloszlatom benne a masszát. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm. (Picit tovább mint egy sima muffint, mivel a reszelt répától és ananásztól sokkal nedvesebb, folyósabb a tészta.)Tűpróbával ellenőrzöm megsültek-e.
A megsült muffinokat hűlni hagyom, közben elkészítem a mázat. Ehhez egy kevés porcukrot simára keverek pár evőkanál ananászlével és 5 dkg kókuszkrémmel (nem túl folyós, kellően sűrű, jól kenhető mázat kapok.)
A kihűlt muffinok tetejére kanalazom, majd kókuszreszelékkel szórom meg.
Marcipánnal díszítem.