Pekándiós vegán banánkenyér

  • 2014.03.18.
  • 3

A banánkenyér mindig szívesen fogy nálunk, ha akad itthon egy-egy érettebb példány akkor biztosan valamilyen desszertbe sütöm bele. A mostani verzió tojás és tehéntej mentes és nincs benne hozzáadott cukor sem. A datolyától és egy kevés juharsziruptól kellően édes lett, délutáni nassoláshoz kíváló. Én ezzel próbáltam megtalálni a ,,kiskaput" a 30 napos vegán kihívásban, melyben idén én is részt veszek...hogy milyen sikerrel és tapasztalatokkal arról majd egy külön bejegyzésben ejtek szót :-)Hozzávalók
20 dkg tk. liszt7 dkg kókuszzsír3 db érett banán2 tk sütőpor2 ek juharszirup10 dkg datolya5 dkg pekándió
Elkészítése:Az érett banánokat meghámozom és egy tálkában villával összenyomom. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sütőport, a felaprított datolyát és pekándiót. A kókuszzsírt megolvasztom, majd a liszthez adom. A banánt is a tésztához keverem és végül kevés juharsziruppal édesítem (opcionális).Hosszúkás tepsit (loaf tin) kókuszzsírral kikenek, sütpapírral kibélelek és a masszát elegyengetem benne. Előmelegített sütőben 180
Celisuon
kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végzek!
Egészségünkre!

További banánkenyér receptek:Nigel Slater féleBanánkenyér mazsolával és mandulával