Zserbó update

  • 2012.12.04.
  • 6

Sziasztok kedves Olvasók,Nagyon köszönöm mindenkinek a sok-sok ötletet, és kritikát is a zserbót illetően. Számba vettem minden egyes javaslatot és zserbó szeletet is és kezd körvonalazódni a versenyre szánt darab. Ma már sikerült elfogadható csokiszószt produkálnom, mely inkább egyfajta ganache, mert fele tejszín fele étcsoki keverék és eddig ez működni
látszik. Kést is eldobtam és nem lapítgatom rajta a szószt, csupán majdhogynem forrón öntöm a tortára, csurog le az oldalán és mindenhol szép fényes marad.Maradok a tortaformánál, sokan javasoltátok, hogy legyen sima tepsiben. Igaz ám, hogy szörnyen laktató és tömény desszert ez, de majd kisebb szeleteket fogok felvágni a zsűrinek. Úgysem fognak belakmározni belőle, hiszen 5 másik munkát is meg kell kóstolniuk.A díszítés nagyjából ezt a minimalista vonalat fogja követni, vagyis, hogy a tetejére szórok egy kis durvábbra morzsolt dióbelet és pár szem fél diót lefújok arannyal és a közepére illesztem. Gyöngyök, kandírozott narancs elvetve. Jó ötlet mondjuk a narancs is, de talán majd itthon családnak megsütöm azt a verziót.A napokban tartott közvélemény-kutatásból kiderült az íreknek bejön a zserbó! Így ahogy van, jó sok dióval. Különlegesnek tartják és a legtöbben még ehhez hasonlót sem ettek nemhogy ilyen finomat:-) Az ír gyerekek többsége viszont meg sem akarta kóstolni. Ebből is látszik, hogy Abi ereiben nem csak ír vér csörgedezik, mert ő bizony már reggelire is a pulton lévő zserbóra mutogat. Imádja, falja, anyja lánya.A képen látható verzió csak 3 lapból áll. Ezt is kipróbáltam, így egy kicsit rövidebb lett a sütési idő, de valamivel alacsonyabb is a torta. Szerintem maradok az 5 laposnál, igaz ugyan hogy nagyobb kihívás, ügyesebbnek is kell lenni, mert a vékony lapok könnyen törnek, de talán a versenyen mutatósabb.A lekvár kérdésre is hamarosan pont kerül. Nehéz finom barackízt találni a boltokban. Próbálkoztam minden verzióval.Ha még nem unjátok, nézzétek meg hol
tartok most:Mindenkinek kellemes adventi készülődést, izgalmas recepteket, stresszmentes vásárlást kívánok szeretettel:Erika :-)

Címkék

Zserbó