Halloween töktorta / Halloween Pumpkin Cake

  • 2015.11.07.
  • 5

Kedves kérés érkezett, és pont aktuális volt. Egyik barátnőm rokonai az 50. házassági évfordulójukat ünnepelték. Nagy ünnepséget csaptak, de rendhagyót, mert a párról tudni kell, hogy ők minden évben hatalmas lelkesedéssel vesznek részt a rácalmási tökfesztiválon, mindig kreatív és ötletes, nagy kompozícióval. Az ő munkájuk mindig nagy látványosság, és egész évben készülődnek, maguk termesztik a különféle tököket, ötletelnek, kísérleteznek, végül parádésan hozzák a formájukat évről évre.
Mivel a buli épp október 31-ére esett, és a téma mindenképpen a tökről szólt, nem bírtuk ki, hogy ne szabjuk Halloween hangulatúra. :) A torta négy tökből áll, az alsó a csúcsán áll, a törött pocakjában fér el egymás mellett három másik. Nem kevés tervezés volt, de sikerült, az egész felépítmény forog a saját tengelye körül. :)
A tökfejek répatortából készültek, túrókrémmel töltve, a burkolat most fondant és marcipán keveréke. Nem akartam semmiképpen, hogy izzadjon, ez függőleges burkolásnál nagy rizikó lett volna.
Már más sorrendet alkalmaznék, az alj lenne az utolsó, amit burkolok, azt is nagyobb és jobban kimért cikkekkel. Sajnos megkínlódtam vele, akkor még volt a konyhában radiátor, és dőlt belőle a forróság, miközben kint sem volt hideg, szóval harmadszorra így sikerült. Beszereztem pár ősz hajszálat is közben. A tökök utána már kisujjból mentek. :D
Kis vigyori. :) Hihetetlennek tűnik, de ugyanazzal a színnel burkoltam mindent. utólagos festésnek köszönhetőek a színbeli különbségek. Ehhez szivacsot és ecsetet is használtam. Ha kíváncsiak vagytok a, szaftos, puha, ízletes töktorta receptjére, amit használok, hát itt van, nem titok. Ki hogy szereti, lehet tölteni citromos vagy narancsos túrókrémmel, mascarponéval, amit szintén meg lehet bolondítani naranccsal is akár. Most csak a tészta receptjét írom le.Répatorta (23 cm-es kapcsos tortaformához)4 tojás szétválasztva200 g cukorcsipet só1 sütőpor200 g liszt140 g darált dió200 g reszelt sárgarépa1 teáskanál fahéj 120 ml olaj120 ml tejA tojások fehréjét 100 g fokozatosan adagolt cukorral és egy csipet sóval masszív fehér habbá verjük. A sárgájához adjuk a másik 100 g cukrot, a sütőport, és a fehérjéből kivett habverővel fehéredésig, krémesre keverjük. Az olajat és a tejet is eloszlatjuk benne. Most rászitáljuk a lisztet, fahéjat, rászórjuk a diót, és a répát, majd összeforgatjuk, végül beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk (homorúra, hogy egyenesre süljön), és előmelegített 160°C-os sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. A teteje kissé megkeményedik, óvatosan tenyérrel megnyomva nem szabad szörcsögnie, akkor még sülnie kell. Teljesen szikkadt felületűnek kell lennie. Ha nagyon pirulna, picit vegyük vissza a hőfokot, és terítsünk rá sütőpapírt. Kivéve azonnal, formával együtt rácsra borítjuk. Kb. 10 perc múlva visszafordítjuk, kivágjuk a formából, majd időnként megforgatva a rácson hagyjuk kihűlni. Töltés előtt érdemes fóliába csomagolva hűtőbe tenni egy picit.
Sok sikert! :)A tortáról visszajelzés is érkezett, remélem nem bánjátok, ha megosztom veletek, nekem hatalmas öröm volt olvasni, megdobogtatta a szívemet. Érdemes volt tehát küszködnöm, mert ezért nagyon megéri! :)"Szia Tortakirálynő! El nem tudod képzelni azt a döbbent csendet, amikor behozták a tortádat a terembe. A LUZSNYIKI STADIONBAN nem villant annyi vaku, mint a Te tortád fotózásakor! Nem hitték el, hogy torta! Nagynéném megnyalta a tökszárat, mert a saját szemének nem hitt!Végül is az lett, hogy bejelentette: ezt vétek felvágni, hazavisszük! Ma sikerült meggyőznöm, hogy ne tegye el az utókornak, hanem egyék meg. Csak az az egy érvem hatott, hogy Neked vissza kell adnom a tartószerkezetet!Így nagy nehezen felszelte. Isteni finom torta volt a tökhéj alatt! Nekem nagyon bejött!Tortakirálynő! Nagyon köszönöm, hogy bevállaltad! TELJES SIKER!"
:) <3Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a
DesszertSarok csoportban!