Vargabéles / Hungarian Cottage Cheese Cake

  • 2015.08.01.
  • 3

Gyerekkoromban ettem utoljára. Egy beszélgetés kapcsán jutott eszembe fellapozni a régi receptes füzetet. Annyira, de annyira finom volt! :) A sok tészta ellenére meglepően hűvös hatású, főleg fekete cseresznye lekvárral. ;)Ami kell:1 csomag réteslap (6 lap)50 g vaj (a lapok kenéséhez)500 g túró
200 g cérnametélt100 g cukor100 ml tejföl 3 tojásvaníliás cukor1 citrom reszelt héjaA tésztát kifőzzük. Egy 20*30-as tepsit vagy jénait az olvasztott vajjal ecset segítségével kivajazunk, és 3 réteslapot egyesével vajazva belerétegezünk. A kilógó részeket én levágtam és egy negyedik réteget képeztem belőle. A túrót egy tálban villával összetörjük, jöhet hozzá a tejföl, a cukor, a sárgája, vanília, citromhéj és a tészta, végül a tojások felvert habja. A rétestésztára simítjuk és a tetejére rétegezzük a rétestészta másik felét. Persze vajazva. érdemes házi túrót szerezni hozzá, én egyre többször csalódok a bolti "jó minőségű" vagyis inkább csak drága túrókban. Sebaj, úgyis újrázást kíván, de akkor szigorúan csakis háziból!Előmelegített 170°C-os sütőben 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, porcukrozzuk és lekvárral tálaljuk. Isteni! :)Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a
DesszertSarok csoportban!