Esküvői torta lila virágokkal

  • 2014.03.20.
  • 4

Esküvőre készültünk a családban. Titkon reméltem, hogy lesz közöm a tortához, de kalandosan jutottunk el odáig, hogy valóban én rakhattam össze a helyszínen. :)) Mivel nem hajnalig tartó lagzi volt, csak egy pár órás elegáns állófogadás, először nem is igen volt szó nagy tortáról. Aztán a család mégis úgy döntött, az bizony kell, és kész. Már csak azt kellett eldönteni, milyen legyen. :) A menyasszony küldött egy fotót, ami neki nagyon tetszett színben és fazonban is, ám olyan technikával volt burkolva, amit én nem ismerek, vagyis még sosem csináltam, és nem is most, a nagy pillanatban kellene próbálgatni, azt hiszem, nem mindig sülnek jól el az újdonságok, tapasztalat nélkül. Ezért maradtunk a sima, törtfehér bevonatnál.Viszont az kikötés volt, hogy élő virágok legyenek rajta, lehetőleg a pink, a lila, a rózsaszín színek keveredésével, valamint marcipán bogyós gyümölcsök, eper, málna, szeder. Kalandos volt a virág beszerzése is. Mivel február közepét írtuk (Valentin napján volt az esküvő, ami egyébként 10.000.000-szoros nap volt, azt hiszem), szóval tavaszi virágok kilőve, mint babarózsa és egyéb szépségek. Kalap le a virágboltos hölgy előtt, nem tárta szét a karját, és mondta azt, hogy hááát, rózsa, szegfű, orchidea, hanem előkapta a katalógust, és egyesével veséztük ki a különféle fajtákat, ez miért jó, ez miért nem, ez tetszik, de nem bírja, ez bírná, de színben nem jó. Végül 3 különböző fajtából hozott külön nekem pár szálat, plusz hozzátettünk egy többvirágos szál krizantémot, szép lilás rózsaszínt. Egyesével minden virágfejet preparált nekem a tortások által használt virágdróttal, így kerültek nedvesített zsepik közé kis dobozkába. Még be is sokalltam, így még az asztalkákra is kerültek virágfejek. :) Olyan tortát kellett választani ízben, ami stabil, hiszen kocsikáztattuk 80 kilométert.
Külön-külön persze, nehogy összerogyjon nekem. Apa vezetett, anya fogta a legnagyobbat, lányzó a középsőt, kislegény a legkisebbet. Minden bukkanónál sziszegés, gyors vizsgálat. Jó volt. :DAz alsó Dobos volt, azaz majdnem, hiszen hat lap, az oké, tojásos, főzött doboskrém oké, de karamelltető helyett marcipánt kapott.A középső csokoládés tésztát és főzött gesztenyekrémet rejtett, a legfelső picike pedig sima vaníliás piskóta, mascarponés krém és lemon curd. (nyilván, hehe)A gödöllői kastélyban zajlott az esemény, hihetetlen hangulatban, szóval szép volt, jó volt, a gyerekek is fantasztikusan érezték magukat, a fotós pedig lenyűgöző, végig mozgatta a csapatot, játszottunk, nevettünk, és közben kismillió fotó készült.
Mivel a pár nem szeretné, ha feltölteném őket, nem zsúfolom ide, de egyet szeretnék mutatni, mert annyira jó. :)Ők az én srácaim, ahogyan én ismerem őket a mindennapokban. :DDina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!