Yu-gi-oh! ilhlette torta lányom szülinapjára / Yu-gi-oh! cake

  • 2013.07.12.
  • 8

Eljött a várva várt pillanat, lánykám betöltötte a 12 életévét, a maga bohókás, érzelemdús, kicsit hisztis, kicsit akaratos, kicsit határokat feszegető, valódi tizenéves korszakának kezdetén. Túl vagyunk már pár együttesen, néhány stíluspróbálgatáson, kedvencen, már átvészeltünk olvasás-lázadást (most könyvtárba jár), ruházkodási mizériát, és folyamatos az öccsével vívott hatalmi harc. Nem unatkozunk, na.Jelenlegi legnagyobb kedvencei a mangák, animék, egyéb nyalánkságok, és ahogy elnézem, ha ez elmélyül, akkor sokáig vendég marad. Ezért készült most a Yu-gi-oh! sztárjának, Yugi-nak a társa, Atem. Lili rajong érte(ük).Imádtam. Tényleg! Mangát rajzolni nem is olyan ördöngős, inkább hálás feladat.A piramis, a Millenium Puzzle igazából a nyakában lóg fejjel lefelé, rajta Ra szeme, így hát ha talpra állítom - ahogyan sütiből meg tudom csinálni - Hórusz szeme megfordul. Arany színnel kellett volna, de lüszter híján a sárga marcipán sárga és narancs festékkel lett árnyalva kicsit. Különben puncsmasszából van.A torta velencei álom ízű. Egyik bloggertársam említette egyszer, akkor le is írta, de elfelejtődött (kérlek szólj rám, hadd tudjalak beazonosítani! megvan, Juci volt az elkövető, a kommentem is erről árulkodik ott! :) Itt van.), később fagylaltként futottunk bele délen, akkor jelölte be véglegesen Lili, milyen ízű tortája lesz.
Velencei álom torta:a tésztához6 tojásfehérje
15 cukorcsipet só6 sárgája1,8 dl tej1,5 dl olaj15 dkg cukor1 narancs reszelt héja1 sütőpor30 dkg lisztA fehérjét masszív, fényes habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, bele a folyadékok, majd a porok. Vegyítjük, tepsibe öntjük (nekem ez 22*35-ös) 150-160°C-on tűpróbáig sütjük, rácsra borítva kihűtjük.a krémhez3 tojás sárgája8 dl tej2 evőkanál liszt2 tasak vaníliás pudingpor2 tasak vaníliás cukor, vagy egy rúd vanília kikapart magjai1/2 narancs lereszelt héja és leve40 dkg vajA vaj kivételével mindent együtt felfőzünk, óvatosan a tojás miatt sűrűre. Langyosan kikeverjük a habos vajjal.kell még1 és 1/2 narancs húsa10 dkg étcsokoládéA tésztát három részre vágjuk, a krém harmadát rákenjük az alsó lapra, abba nyomkodjuk a felkockázott gyümölcsöt, rácsorgatjuk a felolvasztott csoki felét kacifántosan, hogy mindenhol legyen kevés. Megvárjuk, míg a csoki megdermed. A kövi lapot megöntözzük a narancslével, ami a darabolás közben fakadt, majd a krém második harmada, a nari maradéka, a maradék csoki, dermedés, zárólap, krémmel fedés.Eszméletlen finom! Itt lehet marcipánburkolat helyett tejszínhabbal is dekorálni, narancsszeletekkel, csokiforgáccsal is, sőt, ez fura lesz éppen tőlem, de sok volt neki az édes marcipán.
Érdemes nekifutni, nálunk többször is lesz, az tuti!Boldog Szülinapot Kicsim! :)