Proteines vaníliás túrókrém (alaprecept)

  • 2013.07.09.
  • 7

A 70-es, 80-as években születettek biztosan emlékeznek a klasszikus krémtúróra (eredeti képet nem találtam, viszont remakelték:-)) . Szerettük, nyomtuk kétpofára, de utólag jobb bele nem gondolni, mit vittünk be a szervezetünkbe.Egy véletlen folytán sikerült pont ugyanazt az ízvilágot eltalálnom ezzel a túrókrémmel - csak jóval kevesebb szénhidráttal. Ezt is ehetjük magában, különböző sütés nélküli-kekszes-hűtős sütik krémje is lehet, tölthetjük piskótába is.A továbbgondolt változatában is víz helyett citromlevet használunk. Az is megér egy misét!:-)Hozzávalók:- 250 g zsírszegény tehéntúró (lehetőleg krémes, de a hagyományos is jó, ha lebotmixerezzük) (kcal: 243, p: 38 g, ch.: 9 g)- 30 g (1 mérőkanálnyi) vaníliás protein (pl. Full Force Whey Protein) (kcal: 114, p.: 20 g, ch.: 4 g)- ½
dl* víz, hogy krémes állagú legyenElkészítés:- Egy hosszú nyakú műanyag
pohárban egyszerűen összeturmixolom (ha darabos a túró, krémesnél nem kell) a túrót, a proteint és a vizet. A por beleülhet a pohár aljába, szóval érdemes kipiszkálni egy kanállal, és tovább keverni!1 adag: egy 18 cm-es szilikonos tortaformához elég, illetve egy kellemes müzlistálnyiTápanyagtartalom:teljes adagra: kcal: 257 / p.: 58 g / ch.: 15 g* ha fagyasztott, majd felolvasztott túrót használunk, kevesebb víz is elég