Túrósmarni

  • 2012.10.20.
  • 1

Amikor már a fülemen is túró jött ki, elkezdtem azon gondolkozni, mit lehetne vele csinálni... Azt sejtettem, hogy a sütés járható út, de nem akartam megemelni a szénhidrát-tartalmát, ezért olyan reci kellett, amiben nincs például zabpehely - hiszen az már túróspite lenne, azt meg nem akartam enni.Így egy véletlen folytán keveredtem BeckZsuhoz, és az ő receptjét jócskán átalakítva és leegyszerűsítve alkottam meg a saját "gyúrós-smarnimat (pszeudo-császármorzsámat)": minimális összetevő, minimális szénhidrát, maximális fehérje!Hozzávalók:- 250 g zsírszegény tehéntúró (kcal: 243, ch.: 9 g)- 1 egész tojás (kcal: 70, ch.: 0 g)- 1 teáskanál folyékony édesítőszeropcionális hozzávalók ("mártásként"):- 1 doboz (150 g) light, savanykás ízű gyümölcsjoghurt (pl. Jogobella - epres, málnás, meggyes, erdeigyümis...) (kcal: 90, ch.: 13 g)- valamilyen savanykás ízű diabetikus lekvár (pl. Bogica)- cukormentes (meggy)befőttElkészítés:- A tojást feltöröm és megszaglászom, majd egyben habosra verem az apparáttal.- Hozzáadom a folyékony édesítőszert.- A túrót egy műanyag tálban villával összetöröm.- Hozzáöntöm a felvert édesítős tojást, majd egyneművé keverem.- A teflonos serpenyőt felmelegítem (olaj nélkül!), és amikor forró, lehúzom a tűzről és beleöntöm a masszát.- Szétlapogatom és elkezdem egyben sütni a takarék és a teljes láng közt félúton.- Kb. 5-7 perc múlva (ha már nagyjából összesült) lapos fakanállal darabokra szaggatom, és addig sütöm, amíg a darabkák szélei megpirulnak. Ez további 5-7 perc.1 adag: 1 müzlistálnyiTápanyagtartalom:teljes adagra, körítés nélkül: kcal: 313 / ch.: 9 g