Vörösboros vaddisznó husi zsemlegombóccal

  • 2018.04.28.
  • 0

Valami mennyei ez az étel !Azt nem mondom, hogy gyorsan elkészül, de megéri a ráfordított időt , ezt garantálom :)Hozzávalók:
1 nagy darab vaddisznó comb7 dl vörösbor7 dl vízkb. 10 szem feketeborscitrom2 evőkanál cukor4 evőkanál kukoricakeményítő2 dl tejfölsó1 sárgarépa + 1 fehérrépaA húst megmosom, leszedek róla minden csúnyaságot, hártyát, zsírt, lefaragom a csontról, és azzal együtt felteszem főni a vízben és a borban. (Később a és a csontot lerágtuk mustárral és tormával). Beledobálom a bors szemeket, sózom, és elkezdem az órákon át tartó főzést.Nekem minimum 3 órát főtt, mire olyan vajpuha lett, mint az álom. Ilyenkor mehet hozzá a zöldség is, fődögéljen együtt a hússal.Cukrot karamellizálok, és a megfőtt hús levét rászűröm, besűrítem a keményítővel ( 1 dl hideg vízzel kikeverem egy pohárban csomómentesre, majd beleöntöm a szószba).Hozzáadom a tejfölt, az összeturmixolt zöldséget ( nekem a fagyasztóban volt most vadasmártásom, abból tettem hozzá 3 evőkanállal) és fél citrom levét , majd összerotyogtatom pár percig az egészet.A húst felszeletelem, és leöntöm a szósszal.Zsemlegombóccal tálalom, de el tudok hozzá képzelni főtt rizst is
:)Ha szeretitek a vadhúst, ezt a receptet ne hagyjátok ki :)