Mákos krémes köles süti - egy szelet csak 83 kcal !

  • 2016.07.04.
  • 4

Nagyon egyszerű kis süti, még sütni sem kell :) Viszont tele van tápanyaggal, és csupa-csupa finom ízzel. Lelkiismeretfurdalás nélkül fogyasztható :)Hozzávalók:10 dkg köles 3 evőkanál mák5 evőkanál búzacsíra12 g kukorica keményítő1 evőkanál őrölt fahéjhimalája sóédesítőszer ízlés szerint ( lehetőleg az egészséges fajtákból )1 evőkanál méz2 dl víz a mákos krémhez2.5 dl víz
a köleshezA kölest fedő alatt megfőzzük kevés sóval egy bögre vízben, majd belenyomkodjuk egy üveg, vagy porcelán tálba.A mákot az édesítőszerrel, fahéjjal
és 2 dl vízzel felfőzzük, majd belekeverjük a kukoricakeményítőt (amit előzőleg pár kanál vízben csomómentesre kikevertünk), és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a búzacsírát, és a mézet.
A mákos krémet a köles tetejére öntjük.Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom!Az én tálam 25cm x 15 cm-es, kb 3 cm magas, így 12 szelet jön ki belőle.Lássuk az adatokat szám szerint részletesen:Hozzávalók:371 kcal10 dkg (100 g)Köles258 kcal3 evőkanál (48 g)Mák175 kcal5 evőkanál (50 g)Búzacsíra42 kcal12 g (12 g)kukorica keményítő30 kcal1 evőkanál (12 g)Őrölt fahéj0 kcal1 g (1 g)Himalája só (rózsaszín)38 kcal1 evőkanál (16 g)Nyírfacukor98 kcal1 evőkanál (30 g)Méz0 kcal2 dl (200 g)Víz (általános)0 kcal2.5 dl (250 g)Víz (általános)Összesen: 719 g1,011 kcal100 gramm tápértéke:

kcal: 140.65

fehérje: 4.72

szénhidrát: 22.72

zsír: 3.671 szelet (59 g) tápértéke:

kcal: 82.98

fehérje: 2.78

szénhidrát: 13.4

zsír: 2.17Jó étvágyat !