Csicsóka - szendvicskrém

  • 2016.01.11.
  • 7

A csicsóka rendkívül egészséges gyógynövény, igazi téli csodaétel, mégis kevesen használják. Olyan sok pozitív élettani hatása van, és már olyan sokan leírták előttem, hogy inkább ezt most kihagyom, viszont itt lehet tovább informálódni a témában:wikipedia a csicsókáról
AntalVali.com : Téli vitaminforrások: a csicsókaTerebess Konyhakert : Csicsóka
Ács Bori cikke az Origon: Egyen csicsókát, ha kedves az élete!
És akkor jöjjön az én rettentő egyszerű fincsi csicsókakrém receptem :)Hozzávalók :2 marék csicsóka megpucolva, kockára vágva, sós vízben megfőzve, és leszűrveízlés szerinti mennyiségben majonéz (lehet házi, bolti, ki melyiket szereti)3 gerezd kipréselt fokhagymasó (én himalája sót használok mindenbe, de ezt is mindenki ízlésére bízom, csak ha lehet, legyen egészséges, ásványi anyagban gazdag só)Mindent egybeöntök, és mixerrel pillanatok alatt habosra keverem. Persze mivel nincsenek kőbe vésett mennyiségek, folyamatosan kóstolgatok...Behűtve is finom, bár nálunk ezt szegényke nem tudta megélni, szinte azonnal elfogyott. Amennyit meg tudtam menteni belőle, az épp egy szendvicsbe való adag volt :DMindkét kenyérszeletet bőségesen megkentem a csicsókakrémmel, ráhalmoztam jóféle sonkát, vastagon ruccolát, és jól összenyomtam. Jót tett neki, hogy becsomagolva várta meg a kóstolást, az ízek isteni ízharmóniára értek össze.Szeretet és nagy ölelés

Dia