Zöldes krumplisaláta

  • 2015.03.01.
  • 2

Karikára vágott salátakrumplit félpuhára főzök egy kis húslevesben, majd amikor kész, rádobok egy marék karikára szeletelt újhagymát. Ezzel már nem főzöm, mert szeretném megőrizni a vitamintartalmat.
Egy tálban széttépkedem a saláta leveleket, mindegy milyen, ami van otthon, az éppen jó lesz
smile hangulatjel
Nekem tölgyfalevelem, ruccolám, és egy kis mixem volt
smile hangulatjelMeglocsolom 1 citrom levével, majd megy még bele egy marék apró kockára vágott kígyóuborka, 3 szelet vékony csíkra vágott baconszalonna, 2 főtt keménytojás szeletelve, egy csemegeuborka apró kockára vágva.
Erre szűrőkanállal átmerem a kihűlt újhagymás krumplit, fűszerezem az ízlésem szerint.Kedvenc saláta fűszereim: bazsalikom, kakukkfű, oregano - mindenből egy csöppet, ne a fűszer domináljon.Végül összekeverem a salátaöntettel:joghurt, majonéz, mustár , só, kaporAz összetevők mennyiségét csak úgy érzés szerint saccolom, úgyhogy nem tudok pontosan kimért adagokat írni, mindenki használja a kreativitását bátran :DSzeretet és nagy ölelés

Dia