Gasztronómiai útibeszámoló Ligúriából

  • 2015.03.18.
  • 3

Egy képes kis beszámolót hoztam most a múlt heti kirándulásomról. Receptekkel nem tudok szolgálni (kivéve a saját rizottómét), de a fotók remélem sok dolgot elárulnak.Vacsi a barátnőmnél
Antipasti:
hajszálvékonyra szelt sonkák, szalámik, sajtok, fokhagymás grillezett padlizsán, salátákPrimo:tejszínes brokkolis farfalleSecondo:sült marhahusi párolt zöldbabbalDessert:citromkrémes sajttorta (gluténmentes)Vacsi a tengerparton :
Mind a kettő menüt kipróbáltuk, természetesen végigkóstoltuk egymásét, ahogy szoktuk
:PA napozós pasi külön élmény :PMenu:

Primo:
Spaghetti Ragu' e TrevisanaSecondo:
Polpetta di Carne con Patate & Insalata
Primo:
Penne Calamari Cozze e MelanzaneSecondo:Persico alla Crema di Piselli e Pom. SeccoMenü a falusi trattoriában :Primo a vegáknak:Pestós tészta parmezánnalPrimo :Rizottó husivalSecondo:Fogalmam sincs mi a neve, képtelen voltam megjegyezni , de azt tudom, hogy mi volt benne :)Marhahúsból pörkölt, ami meglepően hasonlított a magyar pörkölthöz, talán annyi módosítással, hogy ebben apró darált hús is volt még pluszban a kockák mellett. A köret csőben sült tojásos, mozzarellás édeskömény volt.Igazi olasz
pizza:Ezt nem hagyhattuk ki, mert a barátaim még sosem ettek igazi olasz pizzériában pizzát. Ők sima Margheritát ettek, én 4 Stagionit.
... és a házi kosztból néhány :
Saláta focacciaval (az kivételesen bolti volt)