Sajtos hajtovány

  • 2013.06.24.
  • 5

Ezt a hajtoványt már többször is megsütöttem, nagyon finom sós süti .Az elkészítése nagyon egyszerű, kelt tésztát gyúrok a hozzávalókból a szokásos módon. Egy órát kelesztem meleg helyen, majd 2 felé veszem. Kinyújtom vékonyra, majd megkenem a margarin + só + tojás + sajt keverékével.
Ezután feltekerem, mint a rétest.
Éles késsel felvágom trapéz alakúra, majd megkenem tojássárgájával és megszórom sajttal, vagy szezámmaggal. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép pirosra sütöm. Amíg az első adag sül, addig előkészítem a tészta másik felét is , és azt is ugyanígy megsütöm.
Hozzávalók a tésztához :kevés cukor5 dkg élesztő - ezt felfuttatom egy kis langyos tejjel1 kg lisztkb. 6 dl tej2 tojás sárgája1 dl olaj2 ek. sóHozzávalók
a krémhez :20 dkg margarin1 tk. só1 tojás20-25 dkg reszelt sajt - lehet bármilyen fajta, akár vegyesen is, ami éppen van otthonMelegen is nagyon finom, de másnap is jó :)A krémet lehet variálni kevés apróra vágott sonkával, vagy medvehagymával, vagy lilahagymával, vagy piros színű paprikakockákkal - kinek mi van éppen a hűtőjében hozzá.A receptet Zsuzsinál találtam >>>Szeretet és nagy ölelés

Dia