Ráncfelvarrt rakott zöldbab

  • 2019.06.26.
  • 7

Néhány napja foglalkoztat már ez az étel. Mondhatnám úgy is, hogy annyit gondoltam rá, hogy megkívántam. Na most el is készült, és isteni finom lett.Hozzávalók: 400 gramm zöldbab (fagyasztott,
1 db vöröshagyma, 50 dkg darált hús, só, bors, paprika, étolaj, 15 dkg rizs, 450 g tejföl, 1 db tojás (tejfölbe keverjük), 4 db főtt tojás, 20 dkg reszelt sajt, 2 ek zsemlemorzsa, 2 ek zsírA hagymát aprítjuk, serpenyőben kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, fűszereket és némi vízzel felöntjük. (pörköltet készítünk). Egy jénait kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A zöldbabot sós vízben előfőzzük. A jénai tálba halmozunk belőle. Erre teszünk az előre megfőzött rizsből és a közben elkészült húsból. Teszünk rá főtt tojást, tojással elkevert tejfölt és reszelt sajtot.Tovább rétegezzük, tetszés szerinti sorrendben, a végén kerül rá a tejföl és a reszelt sajt.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

Címkék

Hús Zöldséges