Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban, zöldséges rizzsel

  • 2019.01.28.
  • 4

Hogy milyen érzés, amikor a tányérodon lévő rántott húsból épphogy csak levágsz egy katonát, majd a szádhoz emeled, és egyszercsak megcsap a fűszeres-mustáros illat, és akkor még az ízét nem is érezted....hát ki kell próbálniHozzávalók: 50 dkg szeletelt, kicsontozott hosszú karaj, fűszerek (só, bors, kakukkfű, rozmaring) 3-4 ek mustár, sütéshez olaj, panírozáshoz: liszt, tojás, 1-2 dl tej, zsemlemorzsa, kukoricapehely, körethez: rizs, vegyes fagyasztott zöldségek, fűszerek, olaj, vízA felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkán kiterítjük, ráteszünk egy kis folpack fóliát, esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra kloppfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenekA panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük a durvára "zacskójában klopfolt" kukorica pehellyel. A szokott módon panírozzuk.Forró olajban lassan sütjük. Amíg sül a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Olajban megpirítjuk. Amíg sül, a rizs mennyiségének duplájával...meg még egy kicsivel több vizet veszünk, amit a tetszés szerinti fűszerekkel és 1 fej hagymával felforralunk. Amikor a rizs lepirult, hozzáöntjük a fűszeres vizet és egyszer felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik. A zöldégeket a végén keverjük bele. És már tálalhatunk is.

Címkék

Hús Zöldséges