Almás pite

  • 2017.09.23.
  • 7

Mivel a gyerekek ma bevették a nappalit, ezért a konyhába szorulva úgy gondoltam, a legjobb, ha alkotok. Legyen egyszerű és persze legyen itthon minden hozzávaló. Igazi őszi csemege az almás pite.Hozzávalók: 50 dkg liszt, csipet só, 1 tk sütőpor, 2 ek cukor, 25 dkg vaj, 2 db tojás, kevés tejszín.1-1,5 kg alma, kekszmorzsa, fahéj, 2 ek cukor, 1/2 citrom
Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor) ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 db egész tojás és 1 tojás sárgája (a fehérjét a tetejére használjuk fel). Az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejszínnel lehet a tésztát lazítani. Nekem kb. fél dl ment bele.
Közepes tepsibe elnyomkodjuk a a tészta felét. Ezt megszorjuk nagyjából 1 maréknyi darált keksszel. Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral, fél citromlevét ráfacsarjuk majd megszórjuk tetszés szerint fahéjjal és jól elkeverjük.Ezt a tölteléket kenjük rá a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük a tepsit vele. Tetejét megkenjük a megmarad tojásfehérjével és villával megszúrkáljuk a tetejét, hogy sütés közben a gőz távozhasson.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Címkék

Édes Tészta