Citromos-chilis sertés érmék

  • 2017.08.19.
  • 0

Még tart a nyári hőség, így még mindig a gyorsan elkészíthető ételek jöhetnek inkább számításba.
Ebédre ma sertés érmék készültek, ami pedig megbolondította, a chili, a citrom és egy kis chianti.
Hozzávalók: 1/2 kg sertés lapocka, 2 citrom, 1 chili paprika, 1 újhagyma, kevés zsír, 2 ek tejföl, 1 dl chianti vörös bor, só, borsA húsokat vastagabb szeletekre vágjuk, húsklopfolóval óvatosan lapítjuk. Tetszőleges fűszerekkel jól bedörzsöljük - én csak sót és borsot használtam hozzá. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, és a húsok mindkét oldalát rövid ideig sütjük. Ezután adjuk hozzá a karikázott újhagymát, chili paprikát és 1 citromot. A másik citromnak csak a levét használjuk fel, ezzel locsoljuk meg a húsokat, majd fedő alatt puhára pároljuk. Nagyjából 35-40 perc alatt elkészül. Egy kis borral is megbolondíthatjuk. A serpenyőben lévő húsokat félretesszük a visszamaradt szaftot pedig botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a serpenyőbe és egy kis tejföllel lazítjuk.
Tálaláskor a mártást a húsokra öntjük, köretként sós burgonya készült, párolt zöldséggel.

Címkék

Hús