Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával

  • 2017.06.07.
  • 9

Olyan kevés időnk van, és azt a keveset is szeretnénk úgy eltölteni, hogy pihentető legyen. A főzéstől nem érdemes elvenni az időt. Enni kell, és ha lehet úgy érdemes szervezni mindent, hogy lehetőleg hamar elkészüljön. A tepsis finomságok mindig is lázba hoztak. Végtelen variációban elkészíthetőek, viszonylag rövid idő alatt és kevés ráfordítással.Így született a tegnap esti (mai ebédünk) is. És hogy mi kell hozzá?Hozzávalók: 25 db csirkemáj, só, grillfűszer, bors, petrezselyem, 6-8 szem újburgonya, 2 ek zsír.A burgonyát megtisztítjuk. Az újkrumpliban az a jó, hogy nem kell "vacakolni" vele, épp hogy csak megmossuk, tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és mehet is a tepsibe, amit előtte zsírral kikentünk. A burgonyát megsózzuk és kb. 20 percre az előmelegített sütőbe toljuk. Ezalatt a májjal foglalkozunk. Jól megmossuk, megszárítjuk, majd grillfűszerrel megszórjuk és belemasszírozzuk az ízeket. Addig áll, amíg a krumpli félig megsül. Majd belehelyezzük a tepsibe, és visszatoljuk a sütőbe 10 percre. Addig petrezselymet aprítunk. Ha már úgy látjuk hogy a máj átsült (nem kell sok idő hozzá) megszórjuk a petrezselyemmel és sóval, egy fakanállal jól átforgatjuk a krumplival és visszatoljuk még 5-6 percre.Aztán már csak tálalni kell. Mivel szeretem a friss petrezselyem ízét, ezért még egyszer megszórom és így fogyasztom. Bár nem illik hozzá, én tzazikit készítettem hozzá, és alig várom az ebédet, hogy megkóstoljam ezt az ízorgiát.

Címkék

Hús Zöldséges