Gombás-snidlinges reggeli

  • 2017.06.16.
  • 7

Gombás rántottát életemben először vidéken ettem, ha jól emlékszem Tét-en. Ahol a háziasszony a friss gombát a rántottába sütötte illetve melegszendvicskrémet készített a vendégek számára. Korábban eszemben sem volt bármit is belesütni a hagymán kívül...bevallom hiba volt. Bár akkor még tojáshéjjal a fenekem próbáltam elsajátítani a számomra oly bonyolult tojásrántotta készítést is. Szerencsére azóta talán fejlődtem is. :)Hozzávalók: 5-6 szem csiperke, negyed hagyma, vagy 2-3 szál újhagyma, 2-3 tojás, zsír, só, bors, snidlingA gombákat megtisztítás után nagyon szeletekre vágtam, a hagymát aprítottam. Egy serpenyőben felhevítette a zsírt, és elkezdtem dinsztelni a hagymát, erre jött a gomba illetve a fűszerek. Amikor már kellőképpen megpuhult, jöhetett rá a sóval felvert tojás is. Összesütöttem őket, majd snidlinggel megszórva tálaltam.Egyszerű de nagyszerű reggelire.

Címkék

Zöldséges