Húsvéti töltött kalács

  • 2017.04.18.
  • 8

Már egy jó ideje szemezgettem ezzel a recepttel, de így húsvét után éppen aktuális, hogy a megmaradt sonka-tojás-torma triót végleg eltüntessük.Limara receptjét választottam, mert többféle tésztáját is próbáltam már, mindig nagyon jól sikerültek. Most sem volt másképp. A recept tökéletes, semmit nem változtattam rajta. Azt hiszem nem csak húsvétkor lesz vendégváró falat ez a töltött kalács.Hozzávalók: 60dkg finomliszt, 1 tk só, 2 ek cukor, 1 tojás, 3 dl tej, 2,5dkg élesztő, 7 dkg olvasztott vaj.Tetejére 1 db tojás, töltelékhez: sonka, tojás, torma, kolbász A tejet megmelegítem, hozzáadom a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és legalább negyed órán keresztül állni hagyom. A lisztet keverő tálba öntöm, hozzáadom a sót, a tojást végül
hozzákeverem az élesztős tejet is. Jól összedolgozom majd ezután öntöm rá az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, kicsit tocsogós lesz, de higgyétek el, nagyon jól össze lehet gyúrni a tésztát, és épp a vaj adja neki azt a finom kalács ízt.Szóval, ha mindezt összedolgoztuk, 30-35 percig hagyjuk állni, amíg szépen megkel. Ezután enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 2-3 mm vastagságú téglalapra. A lapot gondolatban három részre osztjuk (hosszában). A közepét megkenjük tormával, tormakrémmel. Erre helyezzük a főtt sonkát, kolbász és tojás karikákat. A tészta két oldalát pizzavágóval ferdén bevagdossuk a közepéig. Ezeket a csíkokat hajtogatjuk a közepére. Egyet jobbról egyet balról. A tetejét megkenjük tojással és mehet is az előmelegített sütőbe (180 fok) ahol kb. 30 percig sütjük. Ebből az adagból 2 kalács készül.




Címkék

Hús Tészta