Az arborétum ínyenc tojásai

  • 2017.03.05.
  • 5

Egy nagyon régi falusi receptet találtam. Végtelenül egyszerű de nagyon finom, ezért találtam ki neki egy "fantázia nevet".
Tavasz van...már mindenhol érezni. Itt, ahol lakok hatalmas fák veszik körül a régi házakat, melyek már túl is nőttek rajtuk. Ezen a helyen minden tavasszal csodálatos madárcsicsergés veri fel az amúgy is korán ébredőket. Mikor kinézel az ablakon, csodálatos zöld vesz körül...én csak arborétumnak hívom, ezt a kispesti eldugott régi lakótelepet azzal a sok hatalmas fájával és madárcsicsergős reggeleivel. Hát így lett a recept az arborétum ínyenc tojásai.
Hozzávalók:
8 db tojás, 4 kk fagyos zsír, 4 kk zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, 1 doboz tejföl, , 2-3 ek mustár.A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt megpucoljuk hosszában félbevárjuk. A tojások fehérjét hőálló porcelántálba tesszük. A tojások sárgáját pedig deszkán apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zsírt, a zsemlemorzsát valamennyi tejfölt a mustárt és a fűszereket. Könnyű krémes állagot kapjunk. Ezekkel töltjük meg a tojásokat. A visszamaradt tojáskrémhez hozzáadunk még tejfölt és a jénai tálban lévő töltött tojásokra öntjük. Így kezdjük el sütni forró 180 fokos sütőben, mindaddig míg megpirul a teteje.

Címkék

Zöldséges