Hőséges ételek - tökfőzelék
- 2015.07.25.
- 1
Mnden nyáron, a nagy hőségben nekem a legeslegjobb étel a hideg, esetleg langyos tökfőzelék.
Tudom, a tökfőzeléknél is több iskola van, akik esküsznek a saját receptjükre. Hagymával vagy anélkül, pirospaprikával vagy anélkül. Én akkor szerettem meg a tökfőzeléket, amikor rájöttem, hogy nekem a legegyszerűbb párolt változat jó, tejföllel kevés liszttel vagy keményítővel, hagyma és paprika nélkül.
1 kg tök
2 csomag kapor
2 dl tejföl
Egy fél kanál liszt
Olaj
Só
Felteszem a tököt fedő alatt kevés olajon párolni. Sózom, és addig főzöm amíg már a vizet kiadta, de még ress marad, akkor ráborítom az apróra vágott kaprot, még pár percet főzöm, bele a lisztes tejföl, rottyan egyet és kész.