Padlizsán fasírt

  • 2015.05.24.
  • 0

Keresgélem a recepteket, amik megfelelnek a diétámnak, finomak is, és vegák is. Bár nem vagyok igazi vega, csak hetenként egyszer kívánok húst enni. Nem akarok hittérítést, de azért meggyőződésem, hogy nem kéne mindennap húst enni. A férjemet még nem igazán tudtam meggyőzni, de már egy-egy napon beletörődik a húsmentességbe.
Frank Peti blogja régi kedvenc, imádom az izraeli, egyszerű receptjeit. Ez a padlizsános recept azonnal ismétlésért kiáltott. Kicsit átalakítottam a saját zabkorpamániás diétámhoz. A képen kicsit úgy néz ki, mint egy kókuszgolyó, de ne higgyetek neki.

1 közepes padlizsán (a pörkölés után a padlizsán belsejét használjuk, mintegy 250-300 gramm "húst")
50 g reszelt parmezán
1 tojás
zabkorpa
1 marék pirított napraforgómag (kb. 30 gramm) (fenyőmag helyett)
1 maroknyi petrezselyem (egy kis csokor)
só, bors
A padlizsánt a sütőben megsütöm, amíg a héja már megfeketedik. Megvárom, míg kihül. A húsát apróra nyomkodom, hozzáadom a parmezánt, a tojást, napraforgómagot, annyi zabkorpát, hogy formázható legyen, sót, borsót, és az apróra vágott petrezselymet, majd simára keverjük. Kis golyókat formázunk belőle. Beleforgatjuk zabkorpába, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom, és 180 fokon 20 perc alatt megsütöm.
* TT Tudatosan(T)eszem program