Pisztráng zöldborsós rizottóval

  • 2015.04.27.
  • 8


Kedves kommentelőm A fickó fakanállal hatására készítettem ezt az isteni fogást. Én ugyan lazacpisztráng helyett sima pisztránggal, de ez semmit nem von le az értékéből.
Két főre
2 pisztráng
1 bögre arborio rizs
1 bögre fagyasztott zöldborsó
fél liter alaplé
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
citromlé
olaj
vaj
A pisztrángokat kívül belül sóztam, boroztam, meglocsoltam citromlévell.
Az apróra vágott hagymát kevés olaj és vaj keverékén megpároltam, a végén hozzáadtam a nagyon apróra vágott fokhagymát. Beleraktam rizst, és pár percig együtt pároltam. 1 dl fehérborral felöntöttem, és megvártam amíg a szesztartalma elpárolog, és a rízs felszívja. Ezután kis merőkanalanként hozzáadtam az alaplét, és folyamatosan kevertem, mikor az alaplé már elfogyott, de nem volt még tökéletes al dente, forró vízzel pótoltam.  Mielőtt elkészült, hozzáöntöttem a zöldborsót, és összefőztem. Legvégül egy dl tejszínt beletettem. Lefedtem és félrehúztam a tűzhelyről.Amíg a pisztráng elkészült, még a risotto is meleg maradt.
A pisztrángot olajon megsütöttem, az első oldal kb 5 perc alatt, a másik oldalt 3 percig sütöttem. 
 
 



Címkék

Pisztráng