Vörösboros gombás csirkecombok

  • 2015.04.23.
  • 7


Az egy hét után hazatért Férj örömére. Eredetileg 2011-es recept, de mindig kiderül, hogy a bor mindig jót tesz.
 
4 csirkecomb kettévágva
3 ek olívaolaj
2 nagyobb hagyma kisebb negyedekre vágva
3 gerezd fokhagyma
30 dkg gomba
4 db új sárgarépa
2 kisebb narancs leve
2 ek gránátalmaszirup
1 dl vörösbor
 
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A csirkedarabokat sózzuk, borsózzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a combok minden oldalát egy kicsit megpirítjuk. A csirkecombokat kiszedjük, és félrerakjuk.
Kisebb lángon a maradék olajba beledobjuk a hagymát, a feldarabolt répákat, és 5-8 percig sütjük, majd a végén hozzáadjuk a fokhagymát
Hozzáadjuk a gombát, a babérlevelet, gránátalmaszirupot, belefacsarjuk a narancsot, majd felöntjük a vörösborral. Amikor a vörösbor már kiforrta az alkoholt, felöntjük vízzel.
Megkóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük. Belehelyezzük a csirkecombokat, és lefedve betesszük a sütőbe kb. 1 órára. A végén fedő nélkül még 20 percet sül.