Vöröslencse dahl fekete szezámmagos sárgarépával

  • 2015.04.22.
  • 4

 
Moós Gergelynek a DK Team vezetőjének sok szeretettel.

Kép: Fazekas Ágnes
200 gramm vöröslencse
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1 kk római kömény
1 kk koriander
2 kk garam masala

olaj
5 kisebb új sárgarépa
2 kk fekete szezámmag
egy csokor petrezselyem
Bő vízben, kb. háromszorosa a lencsének, felteszem a lencsét főzni. Sózom. Kb. 20 perc alatt megfőzöm a lencsét, vigyázva, hogy oda ne égjen.
Közben egy serpenyőben kevés olajba beledobom a római köményt, és a mozsárban összetört koriandert, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért. Mikor a hagymakeverék megpárolódott, és a lencse már majdnem elkészült, hozzáöntöm a lencséhez. Ízesítem még garam masalával, és tetszés szerint kurkumával.
 
A sárgarépákat megpucolom és kisebb darabokra vágom. Kevés olajon előszór fedő alatt, aztán fedő nélkül, megpárolom, megsütöm, a végén megszórom a szezámmaggal.
 
A kész dahlt a sárgarépával, és aprított petrezselyemmel tálalom. Korianderrel is jó lehet.