Pészachi húsgombócok sárgarépával

  • 2015.04.12.
  • 1

Azért pészachi, mert részt vettem egy nagyon izgalmas és érdekes pészachi főző délutánon Hurwitz Dvora rrebecen vezetésével.  Pészachkor arra emlékezünk, hogy kivonultunk Egyiptomból, és ennek emlékére 8 napig nem szabad kovászost enni.Alapvetően a pészachi szabályokról volt szó, de kaptam néhány remek ötletet.
Például, hogy a darált húst keverjük reszelt sárgarépával, és sokkal szaftosabb, ízesebb lesz, valamint egy remek csirkeszárny pácot is, amit szintén felteszek majd.
A már említett könyvklubomon volt az egyik vendégváró falat, nagy sikerrel.
40 dkg darált marhahús
két közepes sárgarépa
római kömény, koriander, fahéj, szegfűszeg, (shwarma fűszerkeverék)

2 újhagyma nagyon apróra vágva
2 gerezd fokhagyma aprítva
egy fél marék vörösborba áztatott aszalt szilva
 
A hozzávalókat összegyűrtem kisebb golyókat formáztam belőlük, ás minden golyó közepébe egy darabka aszalt szilvát nyomtam. Sütőben kb. 20 perc alatt megsütöttem. Minden golyóra egy fél koktél paradicsomot és egy darab mentalevelet tűztem.