Tudatosan(T)eszem spenótos túrós muffin

  • 2015.04.07.
  • 4

 
Úgy látszik, az én spenótos túrós muffinom a könyvekhez kötődik. Tagja vagyok egy remek könyvklubnak, ahol minden hónapban egy könyvet, könyvről beszélünk. Természetesen az evés sem marad el a sok bölcs beszélgetések mellett. A Facebookos diétás csoportom hatására most liszt helyett darált zabpelyhet használtam, teljes sikerrel.
25 dkg fagyasztott leveles spenót
20 dkg zabpehely ledarálva
1 gerezd fokhagyma
1 kanál vaj
6 dkg reszelt sajt )trappista és parmezán)
25 dkg túró
2,5 dl tej
1 tojás
½ csomag sütőpor
só, bors, szerecsendió 
A leveles spenótot kiolvasztottam, majd kinyomtam belőle a fölösleges levet. Egy kanál vajon, egy összetört fokhagyma társaságában egy kicsit összepároltam. Lereszeltem a sajtot.Elővettem két tálat. Az egyikben összekevertem a lisztet, a reszelt sajtot, sütőport, szerecsendiót, borsot. A másikban a tejet, tojást, spenótot, túrót. Majd a száraz anyagokhoz adtam a tejes spenótos löttyöt, és könnyedén elkavartam. Megkóstoltam, hogy elég sós-e, és még tekertem bele egy kis sót.Kivajazott muffin sütőben 25 percig sült.