Sárgaborsófőzelék

  • 2015.04.02.
  • 2

Mindig újra és újra meglepődök, hogy valójában milyen jó étel is tud lenni a sárgaborsó.
Valamikor évekkel ezelőtt már megfőztem Chili és vanilia főzelékét, aztán ma már egyre gyakrabban Feri a főzelékes receptjeit használom. Most a kettő vegyítéséből született meg a mai főzelék. Rá remek feltét volt a sárgarépa chips.
 
 
30 dkg sárgaborsó beáztatva
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kk garam masala
fél lime leve
olaj
só, bors
petrezselyem
A chips-hez
 
két nagyobb sárgarépa
pár szem szegfűszeg
pár szem szegfűbors
fahéj
olívaolaj

 
A hagymát felaprítom, és az olajon elkezdem lassan megpárolni. Amikor már jó, hozzáteszem a felaprított fokhagymát, egy kis ideig együtt párolom, majd rádobom a sárgaborsót. Felöntöm bőven vízzel, sózom, borsozom. Kb. 20 perc alatt készre főzöm, ekkor fűszerezem a garam masalával, és a lime levével.
 
Amíg a főzelék fő, elkészítem a sárgarépát. A répákat megpucolom, és vékony szeletekre vágom. A szegfűborsot, szegfűszeget összetöröm mozsárban. Egy tálban összekeverem a fűszereket, a fahéjat, sót, és az olívaolajat. Beleforgatom a répaszeleteket. Felforrósított serpenyőben ropogósra sütöm.
 
A főzeléket a chips-szel, és az apróra vágott petrezselyemmel tálalom. (Korianderrel jobb lenne, de azt sajnos csak én szeretem a családban.