Rozmaringmustáros gombamártás

  • 2015.02.23.
  • 6

Egyszer volt hol, nem volt, volt egyszer egy tüneményes kis szálloda, ahol megismerhettem egy fantasztikus séfet. Gál Zsolt, aki fantasztikusan tanít, és még fantasztikusabban főz.
Zsolt most már nem csak főz, hanem nagyon izgalmas mustárokat is készít, amiből hozzájutottam egy adaghoz.
Háromféle mustár van pillanatnyilag a választékban, rozmaringmustár zöldborssal, mediterrán pesztos, és céklás mustár.


Rövid gondolkodás után először egy gombamártást készítettem a rozmaringmustárrral.
Valójában a recept így szólna, végy egy jó marhahúslevest, és a gombamártáshoz kínáld a húst.


Mustáros gombás mártás

2 evőkanál vaj


500g gomba, negyedelve


1 gerezd fokhagyma , finoman aprított


150 ml száraz bor


150 ml alaplé


1 dl tejszín


1 evőkanál rozmaringmustár zöldborssal

 
A vajat felforrósítom, megpirítom benne a gombát a fokhagymával. Ráöntöm bort, és 3 percig főzöm, amíg be nem sűrűsödik egy kicsit, akkor hozzáadom az alaplét, a tejszínt, és a mustárt, és még 3 percig főzöm.