Sajtos morzsás padlizsán

  • 2015.02.19.
  • 7

Ezek a morzsás dolgok nagyon divatosak az angol receptoldalakon. Édesen is, és sósan is. A morzsa fantasztikusan átveszi a fűszerek, és alapanyagok izét. 
Két éve voltunk egy fantasztikus főzőkurzuson a Rosinanteben, és az egyik fontos dolog, amit tanultam, hogy minden ételben legyen háromféle halmazállapotú, konzisztenciájú anyag. Ennél az ételnél a lágy padlizsán a ropogós morzsa és a nyúlós sajt zseniális együtt. . 
olívaolaj
1/2 vöröshagyma
1 fej fokhagyma
2 ek paradicsomsűrítmény
20 dkg hámozott paradicsom
2 padlizsán
8 ág oregáno
6 dk zsemlemorzsa
egy csomag mozzarella
 
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A padlizsánt kettévágom, és úgy hámozom meg, hogy a vágás szélénél hagyjunk héjat. A padlizsánokat vágási felülettel lefelé ráhelyezzük egy sütőlapra, mellé rakjuk a fokhagymagerezdeket hámozás nélkül az oreganót. Fóliával letakarom, és 35-40 percig sütöm. 
A hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadunk két gerezd fokhagymát, majd a paradicsom-sűrítményt, és a hámozott paradicsomot. A morzsát kevés olajon megpirítom.
Mikor a padlizsán megsült, kiveszem a sütőből megfordítom. Rákanalazom a paradicsomszószt, a morzsát és a szeletekre vágott mozarellát.
Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, míg a sajt megpirul. A héjában megsült fokhagymából ki lehet nyomni az isteni krémes belsejét.
Rizzsel tálalom.
 
1 adag: 400 g394 kcal14,53 fehérje30,06 szénhidrát28,19 zsír
 
 TV paprika recept alapján