Tojásos zöldbabfőzelék

  • 2014.10.26.
  • 3

 
Nem tudom elhinni, hogy ez a recept még nincs fent az oldalon. A 90 éves elején találtam valami szakácskönyvben, és a lányaimnak is kedvence lett. Akkor még nem gondolkodtam ilyenen, hogy vega meg nem vega, meg diéta, de nálam, nálunk gyerekkoromtól teljes főételnek számított egy főzelék. Így, hogy keménytojás került bele, pláne teljesértékű. A férjem azért kapott mellé fasírtot.
 

 
 Hozzávalók 3 főre:
 
750 gr zöldbab (fagyasztott)
1 teáskanál vaj
1 teáskanál olaj
1 evőkanál liszt (zabpehelyliszt)
1 doboz tejföl
4 tojás

 
A zöldbabot kevés vízben megfőzöm. Leszűröm, és a vizet megtartom. A vajat és az olajat felmelegítem, beleszórom a lisztet. Egy kissé megpirítom, majd lassan felengedem a zöldbab levével, és egy tejnélküli besamelmártást készítek . (Készíthető zsírszegény tejjel, nekem most nem volt itthon, de anélkül is tökéletes működik.) Összekeverem a zöldbabbal, és a tejföllel.
A tojásokat megfőzöm, kettéveszem a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét apróra vagdosom és összekeverem a felmelegített főzelékkel.
A tányéron megszórom a szétmorzsált sárgájával.
 
250 kcal